ua en ru

У Китаї до весни 2014 р. збудують найвищу у світі будівлю

У Китаї почалося будівництво найвищої будівлі в світі. Хмарочос Sky City висотою 838 м буде на 10 м вищим за дубайську будівлю "Бурдж-Халіфа", якій на даний момент належить цей почесний титул. 

У Китаї почалося будівництво найвищої будівлі в світі. Хмарочос Sky City висотою 838 м буде на 10 м вищим за дубайську будівлю "Бурдж-Халіфа", якій на даний момент належить цей почесний титул. Про це повідомляє прес-служба Держради КНР.

Церемонія закладання першої цеглини відбулася в місті Чанша - столиці провінції Хунань. Очікується, що будівництво буде завершено до квітня 2014 р., а здадуть будинок в експлуатацію в травні або червні.

У Китаї до весни 2014 р. збудують найвищу у світі будівлю

інфоргафіка: t-human.com

Sky City налічуватиме 208 поверхів. Як заявили в Broad Group, компанії-девелопера, що стоїть за проектом, будівля стане справжнім містом. На нижніх поверхах розмістяться школи, лікарні, офіси компаній, магазини та ресторани. Верхні поверхи віддадуть під житлові приміщення - готельні номери і квартири.

Фото: Найвища в світі будівля Sky City

Поки що найвищою будівлею в світі залишається хмарочос "Бурдж-Халіфа" в Дубаї. Висота будови у формі сталагміта становить 828 м, кількість поверхів - 163. "Бурдж-Халіфа" будували з 2004 по 2010 рр..