ua en ru

У Киргизії завершилося голосування на виборах Президента

У Киргизії о 19:00 за місцевим часом (15:00 за київським часом) завершилося голосування на виборах Президента країни. По республіці були відкриті 2 тис. 289 виборчих ділянок, за межами країни в диппредставництвах відкрито 29 ділянок.
На місцях були порушення, передає "Кабар" з посиланням на спостерігачів. Зокрема, вони стосувалися виборчих бюлетенів. Багато громадян, які готові були скористатися своїм правом голосування, не було включено в основний список навіть після подачі заяв. В Ошській області були зафіксовані факти двократної реєстрації виборців.
Вибори Президента в країні проходять вперше з квітня 2010 р., коли був повалений попередній глава держави Курманбек Бакієв. Після цього в нестабільній політичній обстановці, що склалася, на півдні країни відбулися міжетнічні зіткнення між киргизами і узбеками. В результаті, за офіційними даними, загинули 442 людини, близько 1,5 тис. отримали поранення.
Це вже шості за рахунком вибори глави киргизької держави за 20 років незалежності. На вищу посаду в країні претендують 16 осіб. Роза Отунбаєва як Президент перехідного періоду, згідно із законом, не могла висувати свою кандидатуру на цих виборах. Поріг явки виборців скасований, таким чином, вибори будуть визнані такими, що відбулися незалежно від кількості тих, хто проголосував. Як очікується, попередні підсумки голосування будуть відомі 31 жовтня 2011 р.