ua en ru

У Київській обл. за 3 міс. 2012 р. призначено покарання за корупційні злочини 17 особам

Упродовж 3 місяців 2012 р. судами Київської області у 14 кримінальних справах про злочини з ознаками корупційних діянь постановлено обвинувальні вироки щодо 17 осіб. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Із загальної кількості засуджено одного депутата Київської обласної ради, двох державних службовців, п'ять посадових осіб органів місцевого самоврядування, шість службових осіб органів внутрішніх справ, двох посадових осіб органів виконавчої влади, одну фізичну особу, яка вчинила закінчений замах на підбурення до дачі хабара працівникам органів внутрішніх справ.

За тяжкі злочини (одержання хабара у великих розмірах,зловживання владою або службовим становищем працівником правоохоронного органу) засуджено десятьох осіб, за особливо тяжкі (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) - одну особу, три особи засуджено за злочини середньої тяжкості (перевищення влади або службових повноважень), ще три особи - за вчинення злочинів невеликої тяжкості (зловживання владою або службовим становищем, службове підроблення, давання хабара).

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що у Київській області за 3 місяці 2012 р. закінчено розслідування у 22 справах з ознаками корупції на 33,3 млн грн загальних збитків.

Зазначимо, що за результатами проведеної організаційної роботи органами прокуратури в 2011 р.до суду з обвинувальними висновками направлено 2 тис. 46 кримінальних справ про корупційні злочини (+25% у порівнянні з минулим роком), з яких майже половина - за фактами хабарництва (+24% у порівнянні з минулим роком).