ua en ru

У Київській обл. міліція ліквідувала конвертаційний центр з щомісячним оборотом понад 200 млн грн

У Київській області міліція ліквідувала конвертаційний центр з щомісячним оборотом понад 200 млн грн., з яких понад 10 млн грн становили бюджетні кошти.

У Київській області міліція ліквідувала конвертаційний центр з щомісячним оборотом понад 200 млн грн., з яких понад 10 млн грн становили бюджетні кошти. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

До складу викритого "конвертаційного" центру входило понад 40 фіктивних підприємств, рахунки яких були відкриті в одному з комерційних банків. Також встановлено, що через цей "конверт" у "тіньовий" оборот виводилися кошти, як бюджетних підприємств центральних органів виконавчої влади, так і загальновідомих торгових мереж і комерційних структур. За оперативними даними за зазначені фіктивні підприємства "відмивали" гроші і для фінансування терористичної діяльності на сході України.

В результаті проведення майже двох десятків обшуків вилучено близько 9 млн грн готівки, фінансово-господарську та "чорну" документацію, яка підтверджує незаконну діяльність центру, і підроблені посвідчення співробітників міліції, які використовували кур'єри центру.

За фактом діяльності "конвертаційного" центру слідчим управлінням ГУМВС України в Київській області порушено кримінальну справу за ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 4 ст. 358 (Підробка документів... чи використання підроблених документів...) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове слідство.