ua en ru

У Київській обл. 19-річний юнак повідомив про мінування Вишгородської ГЕС і вимагав 3 млн дол

У Київській області правоохоронці затримали зловмисника, який повідомив про мінування Вишгородської гідроелектростанції і вимагав виплатити йому 3 млн дол. США та 1 млн грн.

У Київській області правоохоронці затримали зловмисника, який повідомив про мінування Вишгородської гідроелектростанції і вимагав виплатити йому 3 млн дол. США та 1 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

Як повідомляється, затриманим виявився 19-річний житель Полтавської області. Відомо, що молодий чоловік ніде не працював і не мав постійного місця проживання.

Зараз вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

"Інцидент стався ввечері 31 травня поточного року. Під час огляду гідроелектростанції вибухових пристроїв та речовин не виявлено", - повідомили в прокуратурі.

За даним фактом відкрито кримінальну справу за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Вишгородського району.

Як наголошується, дане правопорушення передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.