ua en ru

У Києві затримано 2 керівників одного зі столичних комунальних підприємств за отримання хабара 45 тис. грн

Працівники відділу Держслужби боротьби з економічною злочинністю районного управління столичної міліції спільно з Головним управлінням СБУ у Києві у приміщенні одного з ресторанів затримали за хабарництво двох керівників одного зі столичних комунальних підприємств. Чиновники вимагали та отримали від представника ТОВ, що займається наданням медичних послуг, хабар у розмірі 45 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Києві.

У таку суму посадовці оцінили послуги за видачу ордеру на тимчасове порушення благоустрою. Спочатку один із хабарників "просив" 50 тис. грн, погрожуючи у разі несплати знесенням добудови та накладенням штрафу. Але під час перемовин із представником медичної установи, погодився зменшити суму до 45 тис. грн.

Наразі стосовно хабарників прокуратурою району порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 368 (одержання хабара) КК України. Одного із хабарників затримано в порядку ст. 115 КПК України, його поплічника відпущено на підписку про невиїзд. Санкція цієї статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі й заборону обіймати певні посади на строк до 3 років.