ua en ru

У Києві власників законно встановлених кіосків зобов'яжуть щомісяця платити до бюджету близько 1 тис. грн, - О.Попов

У Києві найближчим часом буде введена норма, згідно з якою власники законно встановлених кіосків будуть щомісяця сплачувати до бюджету близько 1 тис. грн. Про це під час засідання Київської ради заявив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Так ми дійсно вважаємо, що внесок з кожного кіоску, щомісячний, в міську казну (повинен складати) близько 1 тис. грн. Мало того, ми внесли пропозиції на засідання міської ради, ви це взяли, і ми до цього рухаємося", - зазначив О.Попов, звертаючись до депутатів.
За його словами, сьогодні третина кіосків столиці встановлена незаконно, в чому багато в чому винна і чинна влада, "тому що система працювала дуже погано - сьогодні прибрали, а завтра поставили". "Ми зараз кожен день офіційно ведемо політику для того, щоб прибрати те, що не потрібно, з вулиць міста. Тому доходи в розмірі близько 200 млн грн - вони повинні надходити до міського бюджету, а не в кишені конкретних людей. І так і буде. За нами зараз системне оформлення ", - додав голова КМДА.
Крім того, він висловився за те, щоб прибрати з вулиць Києва всі рекламні плакати і бігборди, які, на його думку, істотно псують обличчя столиці. У той же час він підкреслив, що в силу певних причин найближчим часом це зроблено не буде.