ua en ru

В Києві на початку листопада 2012 р. відкриють дві нові станції метро, - Попов

Розпочалась робота над наступними двома станціями київської підземки, які мають відкрити на початку листопада наступного року. Про це заявив у прямому ефірі телеканалу "Київ" голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, повідомляє пресс-служба КМДА.

"Наступні дві станції метрополітену - "Іподром" та "Одеська площа" - ми хочемо побудувати ще швидше. Практично робота в цьому напрямку вже розпочалась. Ми запропонували метробудівцям відкрити ці дві станції до 6 листопада. Це день звільнення Києва від німецько-фашистських загарбників. Звісно, то було б суттєвим подарунком киянам до свята. І метробудівці з цим терміном виконання робіт погодились. Адже ми настільки динамічно будуємо залізничні мости, мостові переходи, розв'язки... Інколи здається, що це просто не можливо. Так само напружено будували й метрополітен: торік здали 3 станції. Тож наші плани цілком реальні", - розповів Олександр Попов.
Він також повідомив, що міська влада має намір до першого кварталу 2013 року оновити близько 50% рухомого складу підземки.
"Оновлення відбудеться за рахунок коштів, які надійдуть до Києва як грантова допомога у рамках Кіотського договору. Тобто, не в кредит і не за бюджетні кошти. Нашими партнерами у цьому питанні, спільно з Крюківським вагонобудівельним заводом, стануть японці. Таким чином ми оновимо 185 вагонів, і на 15-20 років матимемо сучасні вагони метро, які відповідатимуть найвищим стандартам. І за енергозбереженням, і за екологією, і, безумовно, за комфортом", - наголосив голова КМДА.