ua en ru

В Києві найближчим часом демонтують 232 малі архітектурні форми

В Києві найближчим часом демонтують 232 малі архітектурні форми, встановлених з порушенням правил благоустрою міста, та 2 об'єкти на місці реконструкції кінцевої зупинки швидкісного трамваю на вулиці Старовокзальній. Такого висновку дійшла робоча комісія на чолі із заступником голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександром Мазурчаком, повідомляє прес-служба КМДА.

За результатами проведеної інвентаризації, станом на 28 вересня 2010 р., в столиці налічується 10 тис. 829 малих архітектурних форм. З них 60% були встановлені відповідно до дозвільних документів, виданих районними радами у минулі роки, 25% мають дозволи головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища, а 15% - встановлені самовільно (це 1441 мала архітектурна форма без жодної документації).
"Сьогодні підготовлено до знесення понад 1300 об'єктів. У першу чергу будемо демонтувати ті споруди, які не мають відповідних дозволів та встановлені незаконно. Йдеться про МАФ, що заважають будівництву, розміщені на інженерних мережах, біля навчальних закладів або при вході на станції метрополітену", - зауважив О.Мазурчак.