ua en ru

У Києві найближчим часом буде вирішене питання ліквідації "хрущовок", - В.Яцуба

У Києві найближчим часом буде вирішене питання ліквідації "хрущовок" та будівництва на їх місці нових житлових будинків. Про це заявив міністр з питань регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба в ході 30-го засідання міжурядової ради зі співробітництва будівельної діяльності країн СНД, передає кореспондент РБК-Україна.
"Найближчим часом проблема, якою ми займемося в будівництві, - це "хрущовки", 5-поверхівки, яких у нас маса. Цей досвід буде запозичений у Москві, де за три роки було знесено 6,5 млн кв. м старого житла" , - заявив В.Яцуба.
За його словами, московські власті зуміли вирішити дану проблему і спорудити на місці знесених старих житлових будинків 13 млн кв. м житла. "Принцип дуже простий: старий будинок зноситься і нове будівництво (здійснюється) за рахунок інвестицій. Ось ми з Олександром Павловичем (першим заступником голови КМДА А.Поповим) ведемо роботи з презентації цієї програми. Приємно доповісти, що за підрахунками... ми вийшли на восьмимільйонний рубіж кв. м здачі житла в цьому році. І є у нас мрія - 10,5 млн кв. м повернути, які були в 2008 р. ", - додав міністр.