ua en ru

В Києві у 2015 р. планується зведення пам'ятника Данте Аліг'єрі, - посол Італії

В Києві у 2015 р. планується зведення пам'ятника італійського поета Данте Аліг'єрі. Про це журналістам у Києві повідомив посол Італії в Україні Фабріціо Романо, передає кореспондент РБК-Україна.

"Серед наших важливих проектів у цьому році ми плануємо спорудити в Києві пам'ятник великого італійського поета Данте Аліг'єрі з нагоди 750-річчя з дня його народження", - зазначив Романо.

Він додав, що підписання договору про співпрацю між Італійським інститутом в Україні та департаментом культури КМДА це дуже важлива подія, в рамках якого буде проведено безліч заходів, зокрема, фестиваль барокової музики, проведення якого заплановано на осінь 2015 р.

У свою чергу директор департаменту культури КМДА Діана Попова, що зараз українські та італійські влади працюють над тим, щоб звести пам'ятник Данте Аліг'єрі в Києві та Тарасу Шевченку в Римі.

"Як раз працюємо над концертними програмами, також багато планів щодо виставок, оскільки музеї Італії, вони прекрасні і це хороша можливість, щоб показати українцям", - додала Попова.

За її словами, частину фінансового навантаження при проведенні спільних заходів візьме на себе італійська сторона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з Майдану в Києві можуть прибрати стелу Незалежності.