ua en ru

В Києві "Свобода" провела факельний марш на честь дня народженя Степана Бандери

В Києві "Свобода" провела факельний марш на честь дня народженя Степана Бандери. Про це повідомляє прес-служба партії.

"1 січня 2013 року Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" провела смолоскипний марш на честь 104-ї річниці з Дня народження Провідника Організації Українських Націоналістів, Героя України Степана Бандери. Понад три тисячі свободівців, а також кияни та гості столиці, які долучилися до маршу, колоною пройшли центральними вулицями міста до Майдану Незалежности, де відбувся святковий мітинг", - йдеться у повідомленні.

О 18:00 марш розпочався біля пам'ятника Тарасові Шевченку, після чого колона рушила зі смолоскипами вулицями Володимирською, бульваром Шевченка та Хрещатиком до Майдану Незалежности.

Колона, на чолі якої йшла молодь із портретом Степана Бандери, рухалася з гаслами: "Бандера, Шухевич - наші герої, вони воювали за нас із тобою!", "ОУН-УПА - державне визнання!", "Героям УПА - слава! Українцям - сильну державу!", "Нації - владу!" та ін.

Марші, мітинги, змагання та інші акції до дня народження Провідника української Нації Степана Бандери відбулися також у Луганську, Запоріжжі, Харкові, Полтаві, Одесі, Мелітополі, Дніпродзержинську, Кіровограді, Сумах, Житомирі, Тернополі, Рівному, Львові, Луцьку та інших містах.