ua en ru

У Києві субсидії на комунальні послуги отримують 33,7 тис. сімей, - КМДА

У Києві субсидії на комунальні послуги мають 33,7 тис. сімей. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації Сергій Бичков, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Бичкова, 5 квітня вийшла постанова Кабінету міністрів, яка передбачає посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін на комунальні послуги та надання компенсації для малозахищених сімей. При цьому до субсидій додатково вводиться механізм компенсації для малозахищених верств населення, чий прожитковий мінімум для сім'ї менше, ніж оплата за комунальні послуги.

"Розмір компенсації - це різниця між розміром плати за послуги в межах норм споживання (норми споживання - 21 кв. м на 1 людину плюс 10,5 м на сім'ю) після підвищення ціни тарифів і розміру відповідного платежу, який сім'я платила до зміни тарифів, і тією платою, яку родина отримуватиме після підвищення цих цін. Станом на сьогоднішній день кількість таких сімей, які звернулися до управління праці та соціального захисту, становить 253 сім'ї, а кількість сімей, які отримують субсидії, - це 33,7 тис. сімей. Субсидії та компенсації призначаються на півроку, для окремих сімей, в разі необхідності, термін може бути продовжений на рік", - зазначив Бичков.

Він додав, що в Києві збільшено кількість пунктів прийому громадян, які звертаються із проханням про компенсацію. "З ініціативи міського голови створено додаткову розгалужену мережу на додаток до управлінь праці та соціального захисту, які ведуть прийом громадян, надано 53 додаткових точки в ЖЕКах і ОСББ, де є прийом громадян з надання субсидій та компенсацій", - розповів глава департаменту соцполітики КМДА.