ua en ru

У Києві слід провести системну реконструкцію квартальних тепломереж і теплопунктів, - Ігор Лисов

Реконструкцію тепломереж в Києві слід проводити, починаючи з квартальних тепломереж, а також теплопунктів. Таку думку в коментарі РБК-Україна висловив народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики Ігор Лисов.

«Якщо піти саме цим шляхом, то зніметься ряд найгостріших питань, і найближчими роками до питання ремонту квартальних тепломереж можна буде не повертатися. Але цьому має передувати інвентаризація стану всіх мереж, а також виставлення рівних умов до всіх їх власників», - сказав Ігор Лисов, нагадавши, що знос тепломереж в Києві суттєво перевищує 50%.

Нардеп також зазначив, що, судячи з наявності гарячої води в усіх будинках, Київ готовий до зими. «Хоча, поточні навантаження на тепломережі не є піковими, поки подається тільки гаряча вода - без опалення. Тому, по профілактиці та ремонту мереж ще треба провести ряд планових робіт», - резюмував Ігор Лисов.

Нагадаємо, 29 серпня перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Мазурчак повідомив, що Київ буде повністю готовий до опалювального сезону 1 жовтня.

Читайте також: У Києві 60% тепломереж вимагають заміни, - "Київенерго"