ua en ru

У Києві з початку 2011 р. виявлені порушення в 16 магазинах, що торгують продуктами дитячого харчування

В Києві з початку 2011 р. відділом контролю за якістю продовольчих товарів перевірено 24 суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю продуктами дитячого харчування. При цьому у 16 магазинах фахівці Головного управління з питань захисту прав споживачів виявили порушення чинного законодавства, повідомляє прес-служба КМДА.
Зокрема, підприємці не зазначають необхідної, доступної, достовірної інформації на споживчому маркуванні про назву виробника, його адресу. А якщо остання і є, то вказана іноземною мовою. Також у багатьох випадках дитяче харчування продається без супровідних документів: посвідчень про якість та сертифікатів відповідності. Крім того, недотримано температурний режим у приміщеннях, де зберігається продукція (не вище +25 С), що може призвести до псування продукції, а в подальшому - до отруєння дитини.
"Пакування має бути чистим, без слідів намочування та іржі. Також споживач мусить уважно ознайомитися з інформацією на етикетці. На ній повинна бути вказана адреса, виробник, умови зберігання товару, спосіб приготування продукту, його склад, енергетична цінність, наявність чи відсутність у складі ГМО", - пояснює начальник відділу контролю за якістю продовольчих товарів Тетяна Вєдєрнікова.
Зазначимо, що фахівці перевірили 791 кг кондитерських виробів та через неналежну якість або вичерпаний термін придатності призупинили реалізацію 274 кг солодкої продукції, тобто майже 35% від загальної кількості.