ua en ru

Опалювальний сезон у Києві розпочнеться сьогодні

У Києві сьогодні, 30 вересня, розпочнеться опалювальний сезон. Відповідне розпорядження Київської міської державної адміністрації (КМДА) підписав її голова Олександр Попов, передає прес-служба КМДА.

У Києві сьогодні, 30 вересня, розпочнеться опалювальний сезон. Відповідне розпорядження Київської міської державної адміністрації (КМДА) підписав її голова Олександр Попов, передає прес-служба КМДА.

Це пов'язано з тим, що, за прогнозами Укргідрометцентру, в період із 27 вересня по 1 жовтня 2013 р. середньодобова температура у столиці не буде підніматися вище 8 градусів за Цельсієм.

Нагадаємо, раніше столичні власті анонсували початок опалювального сезону в Києві не пізніше 15 жовтня. За даними КМДА, на підготовку Києва до опалювального сезону було витрачено більше 400 млн грн.

Як очікується, на старті наступного тижня керівники теплопостачальних підприємств та організацій розпочнуть подачу теплоносія до приміщень пологових будинків, лікувальних установ, дошкільних установ і навчальних закладів із цілодобовим перебуванням дітей, а також соціально-медичних установ, підвідомчих Департаменту соціальної політики.

Як повідомили сьогодні у "Київенерго", до опалення вже підключено перші лікарняні установи столиці.

"Враховуючи прогнози Гідрометцентру, ми починаємо опалювальний сезон раніше. Підключення систем теплопостачання пройде у три етапи. Спочатку ми подамо тепло дитячим садкам, навчальним установам із цілодобовим перебуванням дітей і лікувальним закладам", - уточнив Попов.

Потому старт опалювального сезону відчують у всіх загальноосвітніх навчальних закладах, якщо їхні керівники подбали про заявки. "Після цього включать опалення в житлових будинках, адміністративних будівлях установ та організацій (за заявками їх керівників). Ми ретельно підготувалися, тому вхід до опалювального сезону має пройти без ускладнень", - запевняв Попов.

Нагадаємо, Кабмін на своєму останньому засіданні доручив підготувати житлово-комунальне господарство (ЖКГ) до опалювального сезону до 1 жовтня.

"Проведену роботу ми будемо оцінювати за двома ключовими критеріями: перше - це підготовка об'єктів ЖКГ та отримання ними актів і паспортів готовності, друге - впровадження енергозберігаючих технологій", - наголосив прем'єр-міністр Микола Азаров, поклавши контроль за підготовкою до опалювального сезону на віце-прем'єра Олександра Вілкула.

За словами останнього, в Україні опалення бюджетних установ розпочнеться 5 жовтня, а житлового фонду - 15 жовтня.

Разом із тим, НАК "Нафтогаз" з 1 жовтня доручено почати заповнення системи газом і підвищення тиску до нормативного рівня. Контролювати цей напрямок буде профільний віце-прем'єр Юрій Бойко.

Станом на 19 вересня, на підготовку до опалювального сезону в Україні було витрачено 3,2 млрд грн із передбачених 3,5 млрд грн. У Мінрегіоні тоді ж запевнили, що Україна готова до опалювального сезону на 98%, а решта підготовчих робіт буде завершена до 1 жовтня.

Нагадаємо, опалювальний сезон по всій території України має розпочатися 15 жовтня. Як повідомлялося, у Кабміні очікують на спокійний старт опалювального сезону-2013.