ua en ru

Кабмін доручив підготувати житлово-комунальне господарство до опалювального сезону до 1 жовтня

Кабінет міністрів (Кабмін) поставив завдання підготувати до 1 жовтня всі об'єкти житлово-комунального господарства до нового опалювального сезону. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні Кабміну.

"Метеорологи інформують, що до кінця вересня температура повітря очікується нижче норми на 1-2 градуси. Урядом поставлено завдання, до 1 жовтня підготувати всі об'єкти житлово-комунального господарства до опалювального сезону. Проведену роботу ми будемо оцінювати за двома ключовими критеріями: перше - це підготовка об'єктів ЖКГ та отримання ними актів та паспортів готовності, друге - впровадження енергозберігаючих технологій. Контролювати це питання має віце-прем'єр Олександр Вілкул", - повідомляє Азаров.

Прем'єр зажадав від відповідальних осіб на центральному та місцевому рівні завершити підготовку до опалювального сезону в повному обсязі і звернути особливу увагу на забезпечення своєчасною подачею тепла об'єкти соціальної сфери та житлові будинки.

Також, Азаровим доручено НАК "Нафтогаз" з 1 жовтня почати заповнення системи газом і підвищення тиску до нормативного рівня. Контроль за цим здійснюється міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Бойком.