ua en ru

В Києві розробляється проект комунальної реконструкції “Виноградаря”, “Мінського” та “Теремків”, - КМДА

Стратегією розвитку Києва до 2025 р. передбачена реалізація ініціативи «Ощадлива енергетика» - комплексу заходів з модернізації енергоспоживання житлового господарства, енергогенеруючих та розподільчих потужностей, впровадження відновлювальних та альтернативних технологій тощо, повідомили в ГУ енергетики, енергоефективності та енергозбереження Київської міської державної адміністрації (КМДА). Термомодернізація включатиме проведення централізованого моніторингу енерговитрат, комплексну модернізацію обладнання та освітлення, встановлення індивідуальних теплових пунктів, утеплення огороджувальних конструкцій, заміну вікон та реконструкцію теплових мереж.

За інформацією ГУ, столична адміністрація розробляє інвестиційні проекти комплексної реконструкції системи теплопостачання та термосанації житлових масивів «Виноградар», «Мінський» та «Теремки». Зокрема, інвестиційні проекти включатимуть пропозиції щодо термомодернізації 433 житлових будинків та 55 будинків комунальної та бюджетної сфери (23 школи, 4 лікарні, 28 дитячих садків). Проведення зазначених заходів дозволить скоротити споживання природного газу не менш, ніж на 50%, витрат на забезпечення опалення та гарячого водопостачання на - 40-50%.

Планується, що ці проекти буде винесено на Перший інвестиційний форум, який відбудеться 29 березня в Києві. Організаторами форуму виступили КМДА, Фонд «Ефективне управління» та видавництво «The Financial Times».

«Важливим механізмом реалізації ініціатив Стратегії розвитку Києва до 2025 р. визначено залучення інвесторів до впровадження інфраструктурних проектів столиці, у першу чергу - проектів, які пов'язані з заощадженням енергоносіїв. Тому завданням міської влади є створення відповідних умов та програм, що дозволять залучити до важливих для столиці проектів приватний сектор, зокрема, енергосервісні компанії», - сказав голова КМДА Олександр Попов.