ua en ru

У Києві пройшла акція на підтримку референдуму щодо Конституції (фото)

Активісти громадського руху "Український вибір" 28 червня 2013 р. провели в центрі Києва, на вул. Хрещатик і вул. Б. Хмельницького, інформаційну акцію "Україні - Конституцію Народовладдя".

Що дасть громадянам України закон про "Референдум за народною ініціативою", чому небезпечно затягувати з його прийняттям, які кроки необхідно зробити, щоб Конституція стала дійсно Основним законом країни - ці та інші питання жваво обговорювалися з небайдужими жителями і гостями столиці, охочими побачити шляхи вирішення сьогоднішніх проблем.

Перехожі з цікавістю знайомилися з інформаційними матеріалами, які пропонували їм активісти Руху, і сходу включалися в розмову. Практично навколо кожного з тих, хто вийшли з плакатами та листівками "Українського вибору", організовувався слабкий стихійний диспут про проблеми країни і недосконалість механізму їх вирішення. На щастя, обговорення носили мирний характер, і мітингувальникам зрештою, вдавалося дійти спільної думки.

"Сьогодні громадянам потрібно нагадувати про те, що багато залежить від нас самих, що, якщо ми хочемо жити в дійсно правовій державі, то повинні вчитися відстоювати свої інтереси", - прокоментувала акцію одна з учасниць диспуту, Олена Степаненко, яка прийшла на Хрещатик з чоловіком і сином.

Акція тривала кілька годин, закликаючи до розмови про Конституцію все більшу кількість киян та гостей столиці.

Фотогалерея: Активісти "Українського вибору" провели в Києві акцію "Україна - Конституцію народовладдя!"