ua en ru

У Києві проходять Дні Криму в рамках проекту "Оксамитовий сезон - сезон здоров'я"

У Києві з 4 по 6 жовтня в рамках проекту "Оксамитовий сезон - сезон здоров'я" проходят Дні Криму за участю уряду АРК і провідних курортологів півострова.

Зокрема, сьогодні кримська делегація презентувала новий туристичний портал Криму.
До складу кримської делегації входять заступник голови Ради міністрів АРК - міністр курортів і туризму Георгій Псарев; перший заступник міністра курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв; маркетинг-директор курорту Palmira Palace Олег Фесенко; професор, завыдуючий кафедрою філософії і соціології Херсонського національного технічного університету, канд. соціологічних наук Володимир Коробов, представники туристичного і готельного бізнесу автономії.
За словами першого заступника міністра курортів і туризму АРК Олександра Лієва, проект "Оксамитовий сезон - сезон здоров'я" вже дає перші результати - з 1 вересня потік туристів на півострів виріс більш, ніж на 17% в порівнянні з тим же періодом минулого року.
"Лише за один тиждень, з 16 по 23 вересня на територію Криму прибули 132 тис. туристів. А в цілому, з початку року Крим відвідало 5,3 млн туристів. Проект "Кримський оксамитовий сезон - сезон здоров'я" об'єктивно дає сподіватися, що осінній період оздоровлення в Криму знов стане популярним для жителів України, Росії і Білорусі", - заявив Лієв.

Один з учасників проекту, маркетинг-директор курорту Palmira Palace Олег Фесенко впевнений, що саме відсутність об'єктивної інформації про півострів, домінування застарілих стереотипів, раніше гальмувало розвиток кримського туризму.
"Наше найперше завдання - інформувати широку аудиторію про переваги Криму як оздоровчого, а не пляжного курорту, його унікальному ректреационном потенціалі, - вважає Фесенко. - Рік тому, проводячи семінар для кримських туроператорів, ми зіткнулися з тим, що навіть наші, місцеві гравці туристичного ринку, чий бізнес полягають в тому, аби "продавати Крим", майже нічого про це не знають. Що вже говорити про інші регіони України або про ближнє зарубіжжя. Так і народилася ідея проекту "Кримський оксамитовий сезон - сезон здоров'я" - як бачимо, він дійсно виявився ефективним".
Проект "Кримський оксамитовий сезон - сезон здоров'я" стартував в Криму 15 вересня і продовжиться до 1 грудня. Міністерство курортів і туризму вже провело Дні Криму в Тюмені (Росія), Новосибірську (Росія), Мінську (Білорусь), Ризі (Латвія), Москві (Росія), а також таких містах України як Харків, Донецьк, Луганськ, Львів, Вінниця і Дніпропетровськ.