ua en ru

У Києві тривають нічні підпали автомобілів активістів Євромайдану

У Києві в ніч проти суботу, 1 лютого, згоріли сім автомобілів активістів Євромайдану.

У Києві в ніч проти суботу, 1 лютого, згоріли сім автомобілів активістів Євромайдану. Про це повідомляє "5 канал" з посиланням на міськуправління ДержНС і МВС.

Серед спалених транспортних засобів - автомобіль представниці посольства Канади в Україні і журналіста "5 каналу".

Попередня версія інцидентів - підпал. Протягом ночі вогонь фіксували в Солом'янському, Печерському, Оболонському, Дарницькому та Подільському районах. У двох останніх палало відразу кілька машин.

Легковик представниці посольства Канади - Інни Царькової - загорівся на вул. Федорова у Шевченківському районі.

Нагадаємо, що Царькова активно брала участь у Євромайдані та їздила з автомобільною акцією протесту до президентської резиденції "Межигір'я". Наприкінці грудня 2013 р. Печерський райсуд позбавив її водійських прав на півроку - нібито за невиконання вимоги інспектора про зупинку.

Водночас близько 01:00 на київській Куренівці спалахнула машина журналіста "5 каналу" - Олега Криштопи. Як зазначив власник, він брав участь у протестних пробігах, а його машина - була в нелегальній інтернет-базі номерів автомайданівців.

"Свідки кажуть, що бачили трьох чоловіків, які підпалили машину і відразу кинулися кудись у двір. На лобовому склі автомобіля стояла перепустка на в'їзд на "5 канал" , де великими літерами було написано Press - тобто, нападники точно, очевидно, бачили, що власник автомобіля - журналіст. Автомобіль був в базі даних, яка масово поширювалася Інтернетом, з конфіденційною інформацією - адреса, номер паспорта, номер автомобіля. Ця конфіденційна інформація могла бути тільки в Державтоінспекції", - розповів Криштопа.

У Києві тривають нічні підпали автомобілів активістів Євромайдану

(Фото: Twitter @EuroMaidan)

Нагадаємо, за інформацією прес-служби МВС, у ніч проти 30 січня до міліції з різних районів Києва надійшло 17 повідомлень про пожежу автомобілів. Міліція попередньо встановила, що із 17 автомобілів тільки 4 мали реєстрацію різних регіонів України, на інших - державні знаки Києва. Всі постраждалі, фактичні власники машин, - місцеві жителі. Зараз за кожним фактом пожежі міліція Києва розпочала кримінальне провадження за ст.194 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження майна).

Крім цього, за інформацією ДержНС, 29-30 січня зареєстровано 17 викликів із 7 районів Києва, у яких згоріли або пошкоджені 23 автомобілі в результаті пожежі.

Зауважимо, що опозиція звинувачує владу у спаленні більше 20 автомобілів учасників Євромайдану.