ua en ru

Опозиція звинувачує владу у спаленні більше 20 автомобілів учасників Євромайдану в Києві

Опозиція звинувачує владу у спаленні більше 20 автомобілів учасників Євромайдану. Про це йдеться у заяві Штабу національного опору.

Опозиція звинувачує владу у спаленні більше 20 автомобілів учасників Євромайдану. Про це йдеться у заяві Штабу національного опору, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Згідно з повідомленням, за минулу добу в Києві було навмисне спалено понад 20 автомобілів учасників Євромайдану, але винних у підпалах ще не знайдено.

"ДАІ всіляко ігнорує розслідування цих злочинів і відноситься до їх викриття абсолютно формально...Саме міліція і даішники покривають паліїв, або навіть стоять за підпалами автомобілів громадян, незгодних з діями влади", - йдеться в повідомленні

Нагадаємо, за інформацією прес-служби МВС, у ніч на 30 січня в міліцію з різних районів Києва надійшло 17 повідомлень про пожежу автомобілів. Міліція попередньо встановила, що з 17 автомобілів тільки 4 мали реєстрацію різних регіонів України, на інших - державні символи Києва. Всі постраждалі, фактичні власники машин - місцеві жителі. Зараз за кожним фактом пожежі міліція Києва розпочала кримінальне провадження за ст. 194 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження майна).

Крім цього, за інформацією Держнс, з 29-30 січня зареєстровано за добу 17 викликів з 7 районів Києва, в яких згоріли або пошкоджені 23 автомобіля в результаті пожежі.