ua en ru

У Києві потепління і дощі розпочнуться з 30 березня, - Кульбіда

У Києві потепління і дощі розпочнуться з 30 березня. Про це повідомив начальник Українського Гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

"Потепління розпочнеться 30 березня в Києві і тоді ж почне зростати температура і саме 30 березня будуть випадати опади. Вони не будуть дуже сильними - до 70 мм мокрого снігу з переходом у дощ", - заяви він.

За словами Куйбіди, опади продовжаться з 31 березня по 2 квітня, але вони уже будуть тільки у відгулі дощу.

Водночас він додав, що найближчим часом найбільша температура повітря буде спостерігатися вдень 1 квітня.

"За найближчий період найбільш висока температура - це1 квітня - до 10 градусів тепла. Але все ж 2 - 3 квітня температура знизиться до 3 - 4 градусів тепла вдень, а вночі будуть невеликі морози. Потім з 4 - 5 квітня температура зросте до 6 - 8 тепла, а вже зростання температури до 10 градусів і вище можна очікувати с 8 - 10 квітня", - повідомив Кульбіда.

Крім того, Кульбіда допускає підтоплення деяких територій Києва через рясні осадки і швидкого танення снігу.

"Значну увагу потрібно приділити саме визначенню місць, де може нагромаджувати місцевий стік в результаті танення снігу. Для Києва це буде головною проблемою, на наш погляд, а не від річки", - заявив він.

Читайте також: У Києві цього року можуть бути підтоплені дачі в районі Воскресенських садів та Осокорків, - Гідрометцентр