ua en ru

У Києві під ВР близько 5 тис. осіб беруть участь в мітингу "Сильної Україна" на підтримку пенсійної реформи

У Києві під будівлею Верховної Ради (ВР) України близько 5 тис. осіб беруть участь в мітингу "Сильної Україна" на підтримку пенсійної реформи. Про це повідомляє прес-служба партії.
Мітингувальники стоять з символікою "Сильної Україна" і гаслами "Ні блатним пенсій!", "Популізму - ні, пенсійну реформу - так!", "Справедливі пенсії для всіх!". Головне гасло мітингу - "Пенсійної реформи альтернативи немає".
Відкриваючи мітинг, віце-прем'єр, міністр соціальної політики та лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко заявив, що пенсійна реформа - це головний виклик для країни і акцентував увагу на тому, що вона націлена на відновлення соціальної справедливості.
"20 років ми консервуємо бідність і несправедливість по відношенню до нашим старим. 20 років ми дозволяємо колишнім чиновникам отримувати пенсії, в десятки разів перевищують середні пенсії по країні. Так далі не може продовжуватися. Пенсійна реформа усуне цю несправедливість", - заявив Сергій Тігіпко.
"Сьогодні наш лідер проводить дуже непросту, непопулярну реформу, і ми вийшли на мітинг, щоб підтримати його. Ми розуміємо, що пенсійної реформи немає альтернативи, що вона потрібна Україна", - заявила глава Одеської обласної організації партії Світлана Фабрикант.
"Скільки можна годувати людей подачками? Скільки ще політики будуть безвідповідально обіцяти людям те, чого не можна виконати? Скільки ще ми будемо цьому вірити? У випадку з пенсійною реформою з нами пішли на чесну розмову. І давайте будемо досить розумними і відповідальними, щоб зрозуміти і прийняти зміни, які передбачаються реформою ", - запропонувала заступник голови партії Олександра Кужель.
Нагадаємо, сьогодні, 7 липня, Верховна Рада планує голосувати за пенсійну реформу. Раніше представники влади висловлювали думку, що реформа набере необхідну кількість голосів.