ua en ru

У Києві обмежено рух вантажних автомобілів

У Києві обмежено рух вантажних автомобілів максимальною масою понад 4,5 тонни.

У Києві обмежено рух вантажних автомобілів. Про це повідомляє прес-служба ДАІ у м. Києві.

"Обмежено в'їзд вантажних автомобілів з дозволеною максимальною масою понад 4,5 тонни в межі міста Києва з 7:00 до 20:00, передбачивши можливість в'їзду автомобілів, які здійснюють перевезення вантажів у міжнародному сполученні, з 10:00 до 17:00 при наявності у водіїв міжнародної автомобільної накладної "CMR" або книжки міжнародних дорожніх перевезень (МДП) та обладнання автопоїздів знаком "TIR", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, рух транзитних вантажних автомобілів територією міста Києва дозволено з 20:00 до 07:00 лише по проспекту М. Бажана, Південному мостовому переходу через р. Дніпро, Столичному шосе, вул. Академіка Заболотного, площі Одеській, Великій Кільцевій дорозі, просп. Академіка Палладіна, вул. Міській, Гостомельському шосе, Новій дорозі, просп. Мінському, площі Т. Шевченка, вул. Полярній, вул. Богатирській, площі Тульській, проспекту Московському, проспекту Генерала Ватутіна, площі Керченській, вул. Братиславській, просп. Броварському.

Крім того, обмежено в'їзд в центральну частину міста Києва в межах Повітрофлотського шляхопроводу - вул. В'ячеслава Чорновола - вул. Глибочицької - вул. Верхній (Нижній) Вал - вул. Набережно-Хрещатицької - Набережного шосе - бульв. Дружби народів - площі Московської - просп. Червонозоряного - просп. Повітрофлотського - Повітрофлотського шляхопроводу вантажних автомобілів з дозволеною максимальною масою понад 4,5 тонни, а також тракторів, самохідних машин і механізмів (крім оперативних та спеціальних транспортних засобів).

Нагадаємо, раніше в Україні було введено штрафи за перевантаження вантажного транспорту. 26 червня Кабінет міністрів схвалив проект постанови "Про внесення змін до порядок здійснення габаритно-вагового контролю і стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові і/або габаритні параметри яких перевищують нормативні". Документ передбачає штрафи і додаткові санкції для порушників габаритно-вагових характеристик великовантажних транспортних засобів.

Якщо перевищення вагових і габаритних характеристик транспортного засобу складає від 2% до 10%, плата за проїзд для автоперевізника буде подвійною, від 10% до 40% - потрійний, від 40% і більш - в п'ятикратному розмірі.