ua en ru

В Києві загальний рівень сплати населенням за ЖКП у січні становив 95%, - КМДА

Загальний рівень сплати киянами за спожиті житлово-комунальні послуги (ЖКП) у січні, з урахуванням погашеної заборгованості, становить 95,01%, поточна сплата - 88,37%. Про це під час прямого ефіру у програмі "Столиця", що на телеканалі "Київ", повідомив директор комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр" Станіслав Каплуненко, передає прес-служба Київської міської адміністрації (КМДА).

"Щороку у січні мешканці столиці не встигають своєчасно сплатити за спожиті житлово-комунальні послуги. Про це свідчать багаторічні спостереження за рівнем оплати. Не став виключенням і січень 2012 року. Серед мешканців будинків комунальної форми власності лише у Голосіївському районі рівень сплати перевищив 100%", - сказав Каплуненко.
Найнижчий рівень сплати, за його словами, зафіксований у Деснянському районі - 86,92%.

Також він додав, що у разі ненадання або надання послуги у неповному обсязі, споживачеві необхідно написати письмову заяву або зателефонувати до call-центру КМДА. Зокрема, за надану не у повному обсязі послугу централізованого опалення житлові організації у січні поточного року перерахували киянам 867,8 тис. грн.

Нагадаємо, раніше Державна служба статистики повідомила, що населення України в 2011 р. сплатило за житлово-комунальні послуги 97,8% нарахованих сум - 35,8 млрд грн.