ua en ru

У Києві громаді повернуто 4 земельні ділянки на Оболоні вартістю 11 млн грн

У Києві за позовами прокуратури громаді з незаконного користування повернуто 4 земельні ділянки на Оболоні вартістю 11 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Оболонського району м. Києва

У 2004 р. на підставі рішень Київради столична будівельна компанія отримала в оренду 4 земельні ділянки загальною площею майже 2 га на Оболонському проспекті, вул. Прирічній та вул. Північній для зведення житлових будинків.

Прокурорською перевіркою встановлено, що орендована земля, вартість якої складає близько 11 млн грн, не була використана за цільовим призначенням. Водночас, по закінченню строків дії договорів оренди забудовник продовжував утримувати ділянки, не сплачуючи при цьому кошти за їх користування.

У зв'язку з виявленими порушеннями прокуратурою району до Господарського суду було заявлено позови з вимогою повернути вказані землі з незаконного користування.

Рішеннями Господарського суду м. Києва позовні вимоги прокуратури задоволені в повному обсязі. Наразі рішення суду виконані - спірні ділянки повернуті у розпорядження територіальній громаді.