ua en ru

У Києві на пр. Маяковського йде штурм обгородженої ділянки

У Києві на проспекті Маяковського, 4 йде штурм обгородженого ділянки. Про це РБК-Україна повідомив свідок того, що відбувається.

Ділянку атакує група цивільних осіб. Зсередини через сітку, яка захищає ділянку, тримають оборону близько 70 осіб, судячи із зовнішнього вигляду професійних охоронців. Серед них присутні люди в чорних куртках і помаранчевих шоломах.

Люди, що охороняють ділянку, захищаються, в тому числі, за допомогою води, землі та димових шашок.

У прес-службі столичної міліції повідомили, що сьогодні вранці проходила акція з приводу забудови, в результаті чого виник конфлікт. На місце вже виїхала слідчо-оперативна група та зараз розбирається в ситуації.

Нагадаємо, з ранку 6 серпня на території біля будинку на пр. Володимира Маяковського, 4 у Києві почалося будівництво торгово-офісного комплексу, проти якого місцеві жителі борються протягом останніх шести місяців.

У Києві на пр. Маяковського йде штурм обгородженої ділянки

фото: Facebook Андрія Іллєнка

Зазначимо, що ще в 2010 р. Київрада передала під будівництво ділянку площею 0,38 га на вул. Маяковського, 4 приватному підприємству для будівництва торгово-офісного комплексу. За повідомленнями ЗМІ, цим підприємством є ЗАТ "Агробудмеханізація".

Головою правління "Агробудмеханізація" є Володимир Шалімов, депутат Бориспільської міськради, член Партії регіонів.