ua en ru

У Києві на Майдані Незалежності виявили труп чоловіка

У Києві на Майдані Незалежності в районі оглядового майданчика біля готелю "Україна" на сходах близько 5 години ранку виявили труп чоловіка. Про це РБК-Україна повідомила начальник прес-служби київської міліції Ольга Білик.

У Києві на Майдані Незалежності в районі оглядового майданчика біля готелю "Україна" на сходах близько 5 години ранку виявили труп чоловіка. Про це РБК-Україна повідомила начальник прес-служби київської міліції Ольга Білик.

За її словами, чоловікові 50-55 років. За попередніми даними, у нього травма голови, отримана в результаті падіння. "Не кримінальний", - наголосила Білик.

Як згодом встановила судово-медична експертиза, чоловік, тіло якого знайшли біля Майдану Незалежності в Києві, помер від туберкульозу легенів.

За словами очевидців, тіло було виявлено через півгодини після оголошення зі сцени про провокацію, що нібито готується.

Зараз на місці працює слідчо-оперативна група. Допитано двох свідків, які надавали допомогу чоловікові.

За словами очевидців, від чоловіка пахло алкоголем, поруч була виявлена ​​пляшка горілки. Свідки також зазначають, що бачили, як чоловікові стало зле, у нього з рота йшла кров.

На даний час тіло відвезли на судово-медичну експертизу. Всі дії відбуваються з понятими і з відеофіксацією.

Разом із цим, очевидці з місця події повідомляють, що труп на судово-медичну експертизу супроводжує один з народних депутатів України.

Нагадаємо, напередодні в українському політикумі спалахнула полеміка навколо нібито підготовлюваних провокацій, пов'язаних з підкиданням трупа людини на Євромайдан. З такою заявою виступив народний депутат із фракції Партії регіонів Володимир Олійник. За його словами, він повідомив керівників силових структур про наміри опозиції підготувати провокацію для активізації протестів. Зокрема, Олійник зазначав, що обговорюється питання "про вбивство когось на Майдані, або підкинути труп".

Заява "регіонала" викликала серед опозиціонерів сміх і здивування.

Своєю чергою, в Міністерстві внутрішніх справ пообіцяли перевірити інформацію про можливу підготовку провокацій на мітингу в центрі Києва. "Якщо він (народний депутат Володимир Олійник) володіє якоюсь інформацією, буде проведена перевірка. З ним також будуть контактувати, щоб він повідомив, якою володіє інформацією", - зазначала начальник прес-служби столичної міліції Ольга Білик.