ua en ru

У Києві на Майдані Незалежності активісти встановили хату

На Євромайдані замість наметів активісти встановили хату. Про це повідомляє прес-служба громадської організації "Відсіч".

"Громадянський рух "Відсіч" вирішили символічно відповісти на закиди регіоналів про те, що Майдан скоро сам розійдеться і на спроби влади "посприяти цьому процесу залякуванням і нападами на його активістів. Свою рішучість стояти стільки, скільки буде потрібно, члени "Відсічі" продемонстрували, побудувавши на місці мобільного намети мебльований зсередини дерев'яний будинок з дахом з віників, які знадобляться після перемоги Майдану для вимітання сміття з України. В хаті можуть прописатися всі учасники Євромайдану, їм будуть видавати довідку про прописку", - йдеться в повідомленні.

Хата, як і намет, яка була на її місці, буде залишатися місцем збору волонтерів, які будуть займатися мобілізацією людей на Майдан, а також "виходом за барикади", тобто агітацією серед широких мас населення. У будь-який час доби всі бажаючі зможуть взяти в хаті матеріали для розповсюдження, викликати варту або просто отримати інформацію про життя Майдану.

Хату легко знайти, вона знаходиться біля самого краю наметового містечка біля виходу в бік Лядських воріт.