ua en ru

У Києві муніципальна міліція контролюватиме дотримання правил паркування, - Попов

У Києві, згідно з концепцією, що готується, муніципальна міліція контролюватиме дотримання правил паркування. Про це на Київському інвестиційному форумі заявив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

Крім того, Попов зазначив, що залучення іноземних інвесторів до будівництва платних парковок в Києві посприяє ухваленню парламентом законопроекту, який вже зареєстрований у Верховній Раді, про посилення контролю і адміністративної відповідальності за недотримання правил паркування. "У нас сьогодні підготовлені пропозиції, і вони розглядаються у Верховній Раді... щодо посиленню контролю і адміністративної відповідальності за порушення правил паркування. Я думаю, що це істотно, щоб підсилити відповідальність водіїв", - сказав Попов.

Крім того, за його словами, вже ухвалено рішення уряду про терміни установки паркоматів у столиці, які також будуть встановлені і в інших містах України.

Нагадаємо, начальник головного управління транспорту і зв'язку КМДА Євген Водовозов заявив, що Києву не вистачає близько 230-250 тис. паркомісць.