ua en ru

В Києві ліквідували аварійну ситуацію на колекторі в Оболонському районі

Аварійну ситуацію на каналізаційному колекторі, яка трапилася 4 вересня 2012 р. на перетині вул. Полярна та Дегтяренка в Оболонському районі Києва, ліквідовано. Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Київводоканал".

Місце аварійної ділянки колектора, діаметр якого 1200 мм та глибина закладання 3 м, було розчищене від піскового завалу, замінено 33 м пошкодженої газовою корозією труби та збудовано два оглядових колодязі. Після випробування колектор знову буде запущено в роботу за звичною схемою.

Нагадаємо, що під час провалу колектора 4 вересня роботи з локалізації аварійної ситуації були ускладнені: колектор засипало піском, що унеможливило прохід по ньому стічних вод. Через відсутність поблизу дублюючих колекторів переключити потік стоків було неможливо, тому відбувся вилив стічної рідини на поверхню - на зелену зону. У результаті провалу ніхто не постраждав.

Самопливний каналізаційний колектор по вул. П. Дегтяренка, який був збудований ще у 1977 р. і наразі забезпечує каналізування м. Вишгород, с. ДВС, ж/м на площі Шевченка, вул. Автозаводської та 80% ж/м Виноградар, перебуває в аварійному стані по усій довжині закладання - 3 км. Майже щороку на ньому трапляються аварії.

Читайте також: В Києві ліквідували аварію на водопроводі по вул. Бальзака