ua en ru

В Києві ДПС виявила "конвертцентр", який перевів в тіньовий обіг 250 млн грн

В Києві ДПС виявила "конвертцентр", який перевів в тіньовий обіг 250 млн грн, повідомляє прес-служба ДПС. До злочинного угрупування, яке близько 2-х років надавало незаконні послуги з конвертації грошей входили 38-річний виходець з Чернігівської області - організатор та фактичний керівник "конвертаційної мережі", 28-річна мешканка Києва, яка була одночасно бухгалтером "тіньової" структури та співзасновником одного з фіктивних підприємств, помічники бухгалтера та кур'єри - загалом близько 7 осіб.
У ході проведення обшуку в офісі "центру", що розташований в Печерському районі столиці, були вилучені: печатки, прості векселі та готівка на суму близько 200 тис. грн, 5 мобільних телефонів, ноутбук та системний блок, які використовувались в тіньових схемах, та фінансово-господарські документи 7-ми "транзитних" підприємств.
Як з'ясувала ДПС, серед основних вигодонабувачів "конвертцентру" було близько 40 підприємств, які перераховували грошові кошти на рахунки "транзитних" підприємств.
Наразі слідчим відділом податкової міліції ДПС у м. Києві порушено кримінальну справу за ч.2 ст.205 Кримінального кодексу України за фактом створення (придбання) засновником та бухгалтером "центру конвертації" та невстановленими слідством особами 4-ох фіктивних підприємств.
Підраховуються збитки, завдані державі, вживаються заходи щодо встановлення власників бізнес-груп, які "обслуговувались" вказаними фіктивними та "транзитними" підприємствами.
Слідство триває.