ua en ru

В Києві щороку будуть відкриватись дві нові станції метрополітену, - Попов

В Києві щороку будуть відкриватись дві нові станції метрополітену, і наступного року в експлуатацію буде введено станції "Іподром" та "Теремки". Про це сьогодні під час відвідування нової станції метро "Виставковий центр" повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є в планах, в середньому, відкривати щороку дві станції метро. Ми в минулому році відкрили 3 станції, цього року одну, а на наступний рік плануємо ще дві. Такий темп треба витримувати, бо у нас щодобово послугами метрополітену користується 1,800 млн людей. Це означає, що цей транспорт є найбільш зручний і його треба розвивати", - зазначив Попов.

Також він додав, що наступного року вже буде завершено будівництво Куренівсько-Червоноармійської гілки метро, а потім розпочнеться будівництво четвертої гілки на Троєщину. "Почнемо будівництво з правого берегу, до цього часу в нас будуть виконані всі роботи, що стосуються мостового переходу, таким чином у нас є абсолютно реальна перспектива швидкими темпами збудувати ще й четверту гілку", - сказав Попов.