ua en ru

У Києві ялинку на Майдані Незалежності запалять В.Янукович, О.Попов і митрополит Володимир 17 грудня

У Києві ялинку на Майдані Незалежності запалять Президент України Віктор Янукович, голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов і митрополит Української православної церкви Московського патріархату Володимир 17 грудня в 17:00. Про це в ході сьогоднішнього засідання колегії КМДА заявила начальник головного управління культури при КМДА Світлана Зоріна, передає кореспондент РБК-Україна.
"У цьому році головну новорічну ялинку на Майдані Незалежності планується запалити 17 грудня ... о 17:00. На святі передбачається присутність Президента України Віктора Януковича, Митрополита Київського і всієї України Володимира, а також інших офіційних осіб, керівників міста та інших почесних гостей. Голова КМДА відправив запрошення гостям", - відзначила С.Зоріна.
У цьому році, за словами С.Зоріної, оформлення ялинки буде вертикальним, оскільки в ньому будуть переважати національні мотиви. Вся ялинка буде оснащена 1500 лампочками і буде світитися 5 квітами. Вперше за 24 роки в цьому році 20-тонний металевий каркас ялинки був відремонтований. Також вона повідомила, що 35-метрова ялинка, яка цього року буде символом Нового року буде складатися з 450 ялинок, які "забезпечуються за рахунок планової санітарної вирубки дерев, яка не шкодить зеленим насадженням".
За її словами, особливо святковими буду центральні вулиці міста, серед яких Хрещатик і Майдан Незалежності, за рахунок яскравої ілюмінації, яку забезпечить комунальне підприємство "Київміськсвітло". Також протягом усіх новорічних свят триватиме новорічно-різдвяний ярмарок, що триватиме від свята святого Миколая до Водохреща.
Крім того, цього року вперше за часи незалежності України абсолютно безкоштовно в київських парках будуть працювати 12 дитячих атракціонів з 19 грудня до 19 січня. Поблизу атракціонів також будуть розташовані 10 дитячих майданчиків, в 10 районах міста.