ua en ru

В Києві до 2018 р. планується будівництво десятків нових станцій і двох нових ліній київського метрополітену, - О.Попов

В Києві до 2018 р. включно планується будівництво десятків нових станцій і двох нових ліній київського метрополітену. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов під час відкриття єдиного диспетчерського центру КП "Київський метрополітен", передає кореспондент РБК-Україна.
Він зазначив, що в п'ятницю відбудеться робоча нарада під головуванням Президента України про розвиток київського метрополітену.
Як повідомив начальник КП "Київський метрополітен" Володимир Федоренко, заплановано будівництво двох ліній київського метрополітену: Подільсько-Вигурівська лінія (на якій передбачено будівництво 12 станцій) від аеропорту Жуляни на Троєщину до вулиці Милославської через новий Подільский міст і Лівобережна лінія (12 станцій) від Троєщини до житлового масиву Осокорки. "Проект даних ліній завершений. Кошторисна вартість у цінах 2009 р. становить: Подільсько-Вигурівська лінія - 10,2 млрд грн, Лівобережна лінія буде дешевше, тому що буде більш наземною (більша частина станцій буде проходити на землі) - близько 6,5 млрд грн.", - зазначив В.Федоренко.
Він також повідомив, що планується продовження існуючих ліній з будівництвом нових станцій: "Продовження лінії Куренівсько-Червоноармійської передбачає будівництво станцій на Виставковому центрі, іподромі, Одеській площі, Теремках, будівництво на Теремках додаткового паркінкгу. Окрім цього заплановано продовження Сирецько-Печерської лінії в сторону Виноградова, (проекту поки що немає), на який передбачено будівництво 4 станцій після станції "Сирецька" - в один бік, і в інший кінець Сирецько-Печерської лінії в сторону Дарницького вокзалу - будівництво 3 станцій, після станції "Червоний хутір".