ua en ru

У Києві буде вирішена проблема МАФів, - О.Мазурчак

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак впевнений, що питання з незаконним встановленням в столиці малих архітектурних форм (МАФ) може бути вирішене найближчим часом за умови виконання чотирьох необхідних кроків. Про це він заявив, виступаючи із звітом у Київраді по наслідкам роботи у сфері житлово-комунального господарства і благоустрою столиці за 2010 р., передає кореспондент РБК-Україна.

"Треба зробити чотири кроки. Крок номер один - всі МАФи повинні платити гроші до бюджету м. Києва. Це питання фактично вирішене. Сесія міської ради ухвалила рішення, воно вже підписане і обнародуване. Сьогодні треба укладати договори і брати з людей гроші, ці гроші мають бути цільовими і прямувати на впорядкування міста. Крок номер два - треба утвердіть схему розміщення МАФів у м. Києві. Крок номер три - привести все у відповідність з цією схемою. Всі МАФи, які не потрапили в схему, мають бути з міста прибрані. І четвертий крок - після цього вирішувати питання щодо земельної ділянки під МАФом", - підкреслив О.Мазурчак.

За його словами, кращим варіантом було б, щоб законодавці визнали МАФ не спорудою, а елементом впорядкування без відведення землі. Також, як зазначив А.Мазурчак, є варіант відвести землю одному комунальному підприємству або віддавати землю в оренду безпосередньо на сесії . "Але без згаданих трьох кроків четвертий приймати ніяк не можна", - додав заступник голови КМДА.

О.Мазурчак повідомив, що на сьогоднішній день вже досягнуто домовленості з керівництвом Шевченківського району столиці, в якому буде проведений експеримент. На наступну сесію Київради буде винесено питання про затвердження науково розробленої схеми розташування МАФів у Шевченківському районі. "Сьогодні на території Шевченківського району налічується 1700 МАФів, їх повинно залишитися небагато чим більше 800. Якщо ми затвердимо цю схему разом із Шевченківським районом, ми змінимо більше 800 МАФів, що дасть можливість вирішити проблему центральної частини міста, і покажемо, як це може бути зроблено у всіх інших районах міста".