ua en ru

У КМДА сподіваються, що Київрада виділить кошти на реконструкцію станції швидкої та лікарень

Будівельні роботи і реконструкція приймального відділення та спеціалізованих відділень Олександрівський клінічної лікарні Києва будуть завершені у найкоротші строки після поновлення фінансування. Про це розповів журналістам директор департаменту охорони здоров'я КМДА Віталій Мохорєв.

"Дійсно є питання щодо завершення робіт по реконструкції та будівництву відділень Олександрівської лікарні. Пов'язаний він виключно з фінансуванням - Київрада з відомих причин довго не міг прийняти рішення про перерахування коштів. Але ми це питання вирішили. У змінах до Програми економічного і соціального розвитку, які винесено на розгляд депутатів на засіданні Київради 2 жовтня, передбачено фінансування робіт у лікарні. Також передбачені кошти на реконструкцію міської станції швидкої допомоги, ремонт дахів та фасадів районних поліклінік. Рішення затвердять, роботи будуть завершені у стислі терміни", - сказав Мохорєв.

Директор департаменту охорони здоров'я КМДА уточнив, що місто виділяє на роботи в Олександрівській лікарні 5 млн грн. 930 тис. грн столичні влади направляють на реконструкцію будівлі Київської міської станції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф на вул. Богдана Хмельницького.

Мохорєв підкреслив, що важливими складовими медичної реформи і завдань Президента України Віктора Януковича щодо модернізації медичної галузі є створення кращих умов в медичних установах як для пацієнтів, так і для медпрацівників, а також наближення вітчизняної медицини до сучасних європейських стандартів.