ua en ru

До КМДА надійшло 36 повідомлень від різних політичних сил про проведення мітингів в День Незалежності України

До Київської міської державної адміністрації станом на 16:00 23 серпня надійшло 36 повідомлень про проведення в День Незалежності України мітингів та інших масових заходів від різних політичних сил, громадських організацій тощо, повідомляє прес-служба КМДА.
У зв'язку з тим, що плани ініціаторів проведення деяких акцій конфліктують між собою щодо часу й місця їх проведення, стосуються центральних вулиць та площ столиці, на яких проходитимуть загальнодержавні та загальноміські заходи, 22 серпня відбулася робоча нарада заступника голови КМДА Олександра Пузанова із представниками заявників.
На нараді йшлося про можливість досягнення компромісу та узгодження організаційних моментів проведення акцій для того, аби знайти розумний баланс між правом громадян на проведення мирних зібрань та правом киян на відпочинок, святковими заходами міської влади для гостей та мешканців столиці України.
КМДА пропонувала опозиційним політичним силам переглянути свої заявки в частині, що унеможливлює святкування Дня Незалежності в центрі столиці та створює істотні перешкоди для безпеки людей, забезпечення правопорядку. Переговори із представниками різних політичних сил продовжувалися і протягом першої половини дня 23 серпня. Проте пропозиції міської влади про проведення мітингів та руху учасників акцій опозиції не задіяними у святкових заходах площах та вулицях Києва не були почуті, передає прес-служба КМДА.
"На жаль, рішення, яке задовольнило б усі сторони, знайти не вдалося", - повідомив Олександр Пузанов.
Тому Київська міська державна адміністрація змушена звернутися до суду, аби обмежити право на проведення окремих заходів. Позов заявлено до 13 відповідачів, серед яких є політичні партії та громадські організації як провладної, так і опозиційної спрямованості.
"Ми звертаємо увагу, що мова йде не про всі акції, а лише про ті, що плануються на площах та вулицях міста, задіяних у святкових заходах, де перебуватиме велика кількість киян та гостей столиці. Там, де такий конфлікт інтересів відсутній, заперечень щодо акцій та мітингів немає. КМДА поважає права громадян на вираження своїх поглядів та думок, але наполягає, що при цьому не повинні порушуватися права інших громадян. Ми закликаємо різні політичні сили разом святкувати День Незалежності України", - зауважив Олександр Пузанов.