ua en ru

У Керченській протоці прикордонники затримали дев'ять катерів, які порушили держкордон України

Прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України протидіяли порушникам прикордонного законодавства в Керченській протоці, які прямували в бік Російської Федерації. Про це повідомили в прес-службі Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України.

Дев'ять маломірних плавзасобів (типу "Амур") порушили державний кордон України перетнули розділову лінію в Керченській протоці.

В Керченську протоку для переслідування та затримання порушників вийшло два катери Керченського загону Морської охорони. В ході пошукових дій всі дев'ять плавзасобів, приписаних до Керченською причалів, були затримані. Їх власники (мешканці Керчі) аргументували свої дії стандартним для подібного роду порушень мотивом - перевірка двигунів і прогулянка по Керченській протоці.

Затримані порушники притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 204-1 КУоАП. Загальна сума штрафів склала понад 35 тис. грн. Крім того, одному катеру заборонено вихід у море строком на 30 діб, так, як його власник в серпні та вересні поточного року вже притягувався до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного законодавства.