ua en ru

У Каїрі відбувається суд над активістами неурядових організацій

У Каїрі відбувається суд над активістами неурядових організацій. Звинувачення висунули 43-м співробітникам, серед яких 19 громадян США, а також громадяни Єгипту, Німеччини, Норвегії, Сербії та Палестини. Усіх звинувачують в отриманні незаконного фінансування з-за кордону, повідомляє радіо "Свобода".

У грудні єгипетські представництва декількох американських правозахисних організацій, а також офіс німецького фонду Конрада Аденауера обшукували. Деякі з цих організацій пропонували тренінги з передвиборної агітації для політичних активістів і кандидатів на парламентських виборах.

США, що надають нинішньому уряду Єгипту фінансову допомогу, заявили, що можуть припинити фінансування в зв'язку з переслідуванням громадських активістів. Переговори між представниками єгипетської влади і американськими офіційними особами тривають. За даними адвоката, що представляє в суді інтереси американців, його підзахисні не прийдуть на засідання суду.

Деякі з обвинувачених-американців сховалися від переслідувань в посольстві США в Каїрі, територію Єгипту їм покидати заборонено.