ua en ru

У Каїрі заарештовано 85 учасників протесту проти виправдання Мубарака

У Каїрі заарештовано 85 учасників протесту проти виправдання Мубарака Джерело фото:EPA
У Каїрі (Єгипет) поліція заарештувала 85 учасників протесту проти виправдання екс-президента Єгипту Хосні Мубарака

У Каїрі (Єгипет) поліція заарештувала 85 учасників протесту проти виправдання екс-президента Єгипту Хосні Мубарака, передає Aswat Masriya з посиланням на начальника служби безпеки Каїра Алі Аль-Демердаша.

Близько тисячі людей протестували в суботу, 29 листопада, біля площі Тахрір. Серед заарештованих є одна жінка.

Поліція застосувала сльозогінний газ проти групи демонстрантів на площі Абдель Монем Ріад у центрі Каїра. За словами очевидців, силовики застосували водомети, сльозогінний газ і дріб для розгону акції протесту.

Згідно з заявою Міністерства внутрішніх справ Єгипту, протести були мирними до тих пір, поки до демонстрантів не приєдналися члени забороненої в країні за екстремізм групи "Брати-мусульмани". МВС звинуватило "Братів-мусульман" в "зіткненнях з іншими демонстрантами", закиданні поліцейських камінням і вигуках проти армії і поліції.

Раніше повідомлялося, що під час протесту загинув один з мітингувальників. "Він отримав поранення в зіткненнях", - сказав співробітник Міністерства охорони здоров'я.

Нагадаємо, вчора, 29 листопада, екс-президент Єгипту Хосні Мубарак був визнаний невинним у вбивстві протестувальників під час заворушень у 2011 році.