ua en ru

Хосні Мубарак визнаний винним у загибелі протестуючих в 2011 р

Хосні Мубарак визнаний винним у загибелі протестуючих в 2011 р Джерело фото:EPA
Екс-президент Єгипту Хосні Мубарак визнаний невинним у вбивстві протестувальників під час заворушень у 2011 році

Екс-президент Єгипту Хосні Мубарак визнаний невинним у вбивстві протестувальників під час заворушень у 2011 році, передає Reuters.

Водночас суд зняв з нього інші звинувачення в корупції та порушеннях, пов'язаних з поставками газу в Ізраїль.

27 вересня єгипетський суд відклав до 29 листопада оголошення вердикту у справі колишнього президента країни Хосні Мубарака. Його звинувачували в корупції і вбивствах протестувальників під час заворушень у 2011 році.

"Хосні Мубарак, який сьогодні знаходиться перед вами, не віддавав наказ про вбивство демонстрантів або про кровопролиття єгиптян", - заявляв тоді на судовому засіданні Мубарак.

При цьому він визнав, що припустився помилки на посаді глави держави.

Раніше очікувалося, що Мубарака виправдають по цій справі, так як свідки змінили свої показання.

Відзначимо, в 2012 році екс-президента країни Хосні Мубарака і колишнього міністра внутрішніх справ вже визнавали винними у цій справі. Тоді колишнього президента засудили до довічного ув'язнення. Однак, захист Мубарака оскаржила вирок, і в січні 2013 року його скасували. Відразу після звільнення Мубарак покинув в'язницю, де містився більше двох років, на вертольоті.

Нагадаємо, в травні 2014 року єгипетський суд засудив Хосні Мубарака до трьох років тюремного ув'язнення. Його визнали винним у розкраданні громадських фондів. Згідно звинуваченням, колишній глава Єгипту і його сини присвоїли 17 млн дол. державних коштів, які призначалися для реконструкції президентського палацу. Нині 86-річний Мубарак відбуває покарання у військовий госпіталь Маадія.