ua en ru

В Івано-Франківській обл. мінімальні закупівельні ціни на молоко у населення підвищилися на 12,5% - до 1,8 грн/кг

В Івано-Франківській області рекомендують молокопереробним підприємствам із серпня цього року підвищити мінімальні закупівельні ціни на молоко від господарств населення на 12,5% або на 0,2 грн - до 1,8 грн, у сільськогосподарських підприємств - на 20% або на 0,5 грн до 3,0 грн за 1 кг базової жирності, повідомили РБК-Україна в облуправлінні агропромислового розвитку, посилаючись на рішення регіональної узгоджувальної комісії з питань координації міжгалузевих відносин на ринку продукції тваринництва при Івано-Франківській облдержадміністрації від 30 липня 2010 р.

При цьому комісія рекомендувала молокопереробним підприємствам області з 16 серпня ц. р. підвищити мінімальні закупівельні ціни на молоко у населення на 11,1% або на 0,2 грн до 2,0 грн за 1 кг базової жирності.

Комісія доручила начальникам районних управлінь агропромислового розвитку постійно контролювати цінову ситуацію на ринку закупівельних цін на молоко у регіонах і при зниженні закупівельних цін нижче встановленого комісією мінімуму терміново вживати організаційні заходи та інформувати облдержадміністрацію.

Нині в Івано-Франківській області працюють 9 молокопереробних підприємств.