ua en ru

В Івано-Франківську розпочали опалювальний сезон

В Івано-Франківську розпочали опалювальний сезон, повідомив сьогодні на прес-конференції мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, передає кореспондент РБК-Україна.
Мер міста сказав, що вчора, 4 жовтня, у телефонній розмові, а сьогодні на оперативній нараді дав розпорядження директору комунального підприємства "Івано-Франківськтеплокомуненерго" Ігорю Прокопіву розпочати опалювальний сезон у місті.
Мер зазначив, що на першому етапі подадуть тепло у дошкільні та позашкільні заклади, школи, медичні установи.
"На сьогодні стан розрахунків дозволяє нам робити такий крок незалежно від того, чи погодило Мінекономіки, чи не погодило процедуру єдиного замовника. Тому що погода не чекає і здоров'я і життя дітей найважливіше", - підкреслив В.Анушкевичус.
За підсумками опалювального сезону 2009-2010 рр, повідомив мер, рівень розрахунків міста за газ перед ДК "Газ України" становить 86,7%, тоді як, за його словами, в середньому в Україні - близько 80%.
В.Анушкевичус відмітив, що за опалювальний сезон 2009-2010 рр. борг "Івано-Франківськтеплокомуненерго" за спожитий природний газ перед ДК "Газ України" становить 14,9 млн грн, у тому числі різниця в тарифах і заборгованість держустанов - майже 9 млн грн.
"Тобто, до 15 жовтня потрібно погасити ще біля 6 млн грн",- пояснив мер.
Він висловив впевненість, що місто впорається із цим завданням.
Комунальне підприємство "Івано-Франківськтеплокомуненерго" - монополіст на ринку надання населенню Івано-Франківська послуг з тепло- та гарячого водопостачання.
Воно обслуговує понад 40 тис. індивідуальних споживачів та 800 організацій.