ua en ru

В Італії розширено список зниклих безвісти під час аварії круїзного лайнера Costa Concordia до 29 людей

Берегова охорона Італії розширила список пасажирів і членів екіпажу, чия доля залишається невідомою після аварії круїзного лайнера Costa Concordia, до 29 людей, передає Reuters. Раніше повідомлялося, що на місці НП йдуть пошуки 16 людей.

Разом з тим, міністр із захисту навколишнього середовища Італії Коррадо Кліні заявив пресі, що рідина, яка випливає з корпусу корабля, виявилася не паливом і зараз уточнюється її справжній склад. Він також додав, що всі сили кинуті фахівців на запобігання розливу вмісту паливних цистерн корабля. На місці події працюють голландські фахівці, які роблять розрахунки для найбільш безпечною відкачування пального.

Нагадаємо, 17-палубний італійський круїзний лайнер Costa Concordia сів на риф 13 січня в 22:00 за місцевим часом (23:00 12 січня за Києвом) в районі узбережжя італійської провінції Тоскана, недалеко від о.Джільо в Тірренському морі. Всього на борту знаходилися близько 3 тис. 200 пасажирів і 1 тис. 023 члени екіпажу. На даний момент у списку загиблих при аварії числяться 6 осіб.

В якості основних причин трагедії розглядають недбалість капітана корабля, який навмисно занадто близько підійшов до о.Джільо, і відмова навігаційної системи.