ua en ru

В Італії перервалися переговори з формування нового уряду

В Італії перервалися переговори з формування нового уряду, передає Associated Press.

Лідеру лівоцентристів П'єру Луїджі Берсані не вдалося сформувати кабінет, оскільки, як він повідомив журналістам, деякі умови, висунуті іншими сторонами в результаті майже тижневих переговорів, виявилися "неприйнятними".

Він поінформував Президента Італії Джорджо Наполітано, що його спроба створити урядову коаліцію зазнала невдачі. Рішення про наступний крок повинен приймати Президент.

Коаліція глави Демократичної партії Берсані має більшість у парламенті, але не має її в сенаті. Берсані виключив можливість союзу з правоцентристами на чолі з італійським екс-прем'єром Сильвіо Берлусконі.

Нагадаємо, за підсумками минулих 24-25 лютого 2013 р. виборів найбільшу кількість голосів отримали лівоцентристи - в нижній палаті вони контролюють 295 місць з наявних 630, а в сенаті - 114 з 315. Однак цього недостатньо для формування уряду. При цьому в коаліцію з лівоцентристами не бажають вступати ні консерватори, ні радикали з "Руху п'яти зірок". Останні відмовилися вступати в будь коаліційні руху, якщо не буде прийнята їх "Програма 20 пунктів".

Президент країни Наполітано 22 березня 2013 р. передав мандат на формування уряду Берсані.

Читайте також: Уряд Італії сформують лівоцентристи без партії Берлусконі