ua en ru

В Іспанії у вересні різко зріс рівень безробіття у зв'язку з закінченням туристичного сезону

Кількість зареєстрованих безробітних в Іспанії зросла вперше за сім місяців після зниження рівня зайнятості після закінчення туристичного сезону. Про це повідомляє "Росія 24".

Згідно з даними міністерства праці обсяг безробіття у вересні виріс на 0,5%, або на 25 тис. 572, до 4,7 млн, при цьому сектор послуг втратив 52 тис. робочих місць.

Тим не менш кількість безробітних у сфері промисловості і будівництві продовжувала зменшуватися.

Прем'єр-міністр Маріано Рахой з ентузіазмом заявив, що це "кращі дані за вересень за багато років".

Іспанія знаходиться в стані рецесії протягом останніх чотирьох років, проте уряд прогнозує, що економіка зросте в поточному році.

"Дані виявилися кращими того, що я очікував, - заявив Хосе Луїс Мартінес, економіст банку Citi в Мадриді. - Тим не менш звіт свідчить швидше про консолідацію, ніж про поступове поліпшення на ринку праці".

Багато економістів вважають, що щоквартальний огляд від Національного статистичного інституту Іспанії (NSI) краще відображає ситуацію, що склалася на ринку.

У липні комплексне дослідження ринку праці показало, що рівень безробіття в II кварталі знизився в перший раз за два роки.

Обсяг безробіття склав 26,3% в II кварталі в порівнянні з рекордними 27,2% в I кварталі. На частку туризму припадає близько 10% ВВП Іспанії.