ua en ru

В Ірландії сьогодні пройде референдум щодо Бюджетного пакту Євросоюзу

В Ірландії сьогодні пройде референдум щодо Бюджетного пакту ЄС. Раніше він був прийнятий двадцятьма п'ятьма країнами союзу. Втім, більшість країн поки так і не ратифікували угоду, на що вказують супротивники політики "затягування поясів", передає телеканал "Росія 24".

А в Ірландії, згідно з опитуваннями, таких достатньо - 35%. При цьому 16% громадян поки не визначилися з позицією. В той же час влада активно закликає населення сказати документу рішуче "так".

Їхній головний аргумент - можливість доступу до коштів стабфонду в разі необхідності. За останніми даними, підтвердити курс на євроінтеграцію готове майже півкраїни - 49%.

За роки свого членства в єврозоні ірландці вже неодноразово ставили хрест на різних законах, включаючи і Лісабонський договір. Проте в ході повторного голосування владі вдавалося схилити населення на свою сторону.

Нагадаємо, що документ, розроблений за ініціативою Німеччини і Франції, покликаний закласти новий і надійний фундамент під фінансовий і банківський ринки єврозони і Євросоюзу в цілому. Ірландія стала єдиною країною, яка винесла обговорення пакту на всенародне обговорення.