ua en ru

В Індонезії співробітники поліції знищили двох ймовірних бойовиків

В індонезійській провінції Центральна Ява поліція знищила двох ймовірних бойовиків, передає РБК з посиланням на Associated Press. За даними місцевої влади, один з убитих - лідер місцевого терористичного угрупування "Хісбах", причетний до нападу в 2010 р. на православний храм на о.Ява, а також до організації теракту в м. Сіребон (провінція Західна Ява) в квітні 2011 р.
Нагадаємо, тоді в розташовану на території поліцейського відділення мечеть увірвався невідомий і з криком "Аллах Акбар!" здійснив вибух. В результаті атаки терориста-смертника постраждали, за різними даними, від 20 до 26 осіб. В основному, поранення отримали співробітники поліції, які знаходилися в мечеті під час традиційних п'ятничних молитов.
За інформацією панарабськой телекомпанії Al-Jazeera та індонезійських телеканалів, в результаті теракту в мечеті м. Сіребон загинула, щонайменше, одна особа.
Індонезія - світська держава, проте основну частину населення складають прихильники ісламу. З 2002 р., коли були підірвані два нічні клуби на о. Балі, в Індонезії почали регулярно відбуватися теракти, жертвами яких часто стають іноземні туристи.